Om oss

NÅGRA ORD

Om kGen

kGen grundades och drivs av Mikael Vestberg. Mikael har en solid bakgrund inom området efter att ha arbetat med försöksdjur i många olika miljöer.

Mikael fick sin grundutbildning med en magisterexamen från kemisk.-biologisk linje vid Lunds universitet. Han lärde sig sedan transgen teknologi vid The Scripps Research Institute, La Jolla. Efter fem år i Kalifornien flyttade han hem till Sverige och tog en doktorsexamen i Medicinsk inflammationsforskning. Därefter har han arbetat i Lund, London och Oslo. Han startade kGen 2012.


Mikael är alltid intresserad av att diskutera era ideer och kan hjälpa till att styra ett projekt i rätt riktning.

kGen fokuserar på att höja effektiviteten i vivarier med möss och råttor. Med en startpunkt i principen om 3R, kommer kGen att föreslå förbättringar i arbetsmiljön för de anställda, öka kostnadseffektiviteten för institutet och värdet för forskargrupperna. kGen föreslår och implementerar IT lösningar. kGen planerar avelsuppsätt och felsöker problemavlar. kGen kan assistera vid revision av existerande eller introduktion av nya SOPar. kGen kan utvärdera genotypningsstrategier. Till sist ska alla bitarna passa samman. kGen hjälper till med det som behövs.